Träning

lasta-lost_med

LASTNING ÄR KANSKE INTE ETT SÅ STORT PROBLEM, TYCKS HANDLA MER OM ATT KOMMA ÖVERENS


Det bästa är att bestämma sig för att träna så ofta man hinner och sedan hålla sig till det... varje dag tills det sitter. 


                                              ÖVNING I TRAV 


Goda vanor!

Bra är om man lära hästen goda vanor, allt blir så mycket enklare då… lastning, hantering från marken, hämta hästen i hagen och för att inte tala om ridningen osv. Allt hör ihop. 

Det lustiga är att det har ingen betydelse vilken sportgren man håller på med, oavsett om man är cowboysare eller klassiker vill alla att hästen ska stå still när man kliver upp, alla vill att hästen ska vara lätt att lasta, alla vill att hästen ska vara mjuk och förstå hjälperna osv osv. Allt baseras på grundutbildning. Tyvärr slarvas det allt för mycket med just detta. Men grundarbete är så mycket mer än bara att lasta en häst eller få han att förstå att sadeln, transporten eller jag inte är farlig, det handlar mer om att bygga upp en bra kommunikation genom förtroende, respekt och att lära sig förstå vikten av ett balanserat dominans förhållande. Man skulle kunna säga att alla problem man får i hantering och ridning längre fram kan man direkt härleda ner till ett allt för dåligt eller inget grundarbete alls.

Problem löser man inte där dom uppstår. När dom väl är där, brukar det vara en indikation på något mycket mer  än det man ser. Ungefär som ett isberg, den is man ser ovanför vattnet är det så mycket mer av under. Grundarbete är helt enkelt till för att förbereda hästen väl för vad som komma skall både mentalt och fysiskt för att undvika problem nu och i framtiden.ridbanan1

EN DEL AV TRÄNINGEN GÅR UT PÅ ATT FÅ HÄSTENS ATT LYSSNA & FOKUSERA 


FREESTYLE

             JENNIE ÖVAR PÅ ATT STOPPA OCH BACKA HÄSTEN UTAN TYGLAR